Een E health programma of online cursus biedt meer structuur en begeleiding dan een boek. Je wordt geholpen bij het bepalen van een doel, bij het proces, en vaak zijn er helpende vragenlijstjes.

Therapieland

Er zijn meerdere E-Health platforms waar zelfhulpprogramma’s aangeboden worden. Omdat ik goede ervaringen heb met Therapieland, en een deel van de programma’s ken, kan ik dit platform van harte aanbevelen.

Het platform wordt gebruikt door zorgverleners in de Geestelijke GezondheidsZorg, als aanvulling op de behandeling. Een deel van de programma’s is helemaal zelfstandig te doen.

Van de website:

“Zelf aan de slag met online zelfhulp

Werken aan jezelf begint hier. Met de online zelfzorgprogramma’s van Therapieland werk je in je eigen tempo en tijd aan onderwerpen waar jij behoefte aan hebt. Ons team van psychologen heeft in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen een uitgebreid aanbod zelfhulpprogramma’s ontwikkeld. Neem de regie in handen! Registreer je direct en doorloop de eerste stappen van je training gratis.”

Op de website van Therapieland vind je een overzicht van hun zelfhulpprogramma’s. Hieronder heb ik er vast een paar op een rijtje gezet, met de prijs erbij.

Het ene programma is natuurlijk makkelijker alleen te doen dan het andere. Kun je toch wat hulp gebruiken? Vraag een ADVIESGESPREK aan!