Wie en wat ben ik?

Mijn naam is Ineke Rienks, ik ben een oplossingsgerichte psycholoog die mensen helpt dingen te veranderen zodat ze een fijner leven krijgen.

Oplossingsgericht werken betekent dat je niet al te lang stilstaat bij je problemen, en wat er niet goed gaat. Je kijkt vooral naar de toekomst, wat je wilt bereiken en hoe je daar kunt komen.

Waarom een website over therapeutische zelfhulp?

Mijn uitgangspunt is dat mensen zélf de expert zijn op het gebied van hun eigen leven. Jij weet het beste wat er anders moet in jouw leven en wat mag blijven zoals het is. Jij weet wat bij jou past en wat bij jou goed werkt.

Ik heb decennia ervaring als therapeut en heb gemerkt dat mijn cliënten meestal zelf de oplossingen bij zich hadden. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met de juiste info en hulpmiddelen heel veel zelf kunnen doen en ver kunnen komen zonder de begeleiding van een therapeut.

Met deze website wil ik je graag helpen het zélf te doen, door je de weg te wijzen naar goede therapeutische zelfhulpmiddelen.

Je vraagt je misschien af: “Wat is therapeutische zelfhulp nou weer?”

Er zijn duizenden zelfhulpboeken en cursussen voor van alles en nog wat, maar slechts een klein deel is gebaseerd op effectieve therapiemethodes, zoals bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, schematherapie, of oplossingsgerichte therapie.

Wil je een goede kans maken op een positief resultaat, kijk dan eens naar mijn keuze van zelfhulpboeken en online cursussen. Allemaal therapeutische zelfhulpmiddelen, dus ontwikkeld door psychologen en experts op het betreffende vakgebied, of gebaseerd op de principes van een wetenschappelijk bewezen effectieve therapievorm.

Wil je zelf aan de slag?

Prachtig. Misschien staat het boek dat je zoekt in mijn overzicht.

Ik wil een zelfhulpboek vinden

Wil je iets meer structuur?

Dan kan ik je een Therapieland programma aanbevelen.

Ik wil een online cursus vinden

Wil je een keer met me brainstormen?

Kom je er niet alleen uit, plan dan een online adviesgesprek.

Ik wil een keer brainstormen